Čepovi za vino

Čepovi za vino

Plutani čepovi za vino

Plutani čepovi za vino su jedan od najstarijih načina zatvaranja boca sa vinom.

Pluta je prirodni materijal, potpuno biorazgradiv i obnovljiv. Plutani čepovi, odnosno sama pluta se dobija iz korena hrasta plutnjaka (Quercus Suber) koji raste u zapadnom mediteranu, najviše u Portugalu. Kod proizvodnje plutanih čepova, ne dolazi do sečenja stabla hrasta, već se skida samo kora, koja se zatim regeneriše i raste ponovo na drvetu. A sam hrast plutnjak je spororastuća vrsta drveta i može da dostigne startost od 170 do 250 godina.

MASILVA zapušači za vino

U ponudi na našem sajtu možete naći čepove za vino portugalske kompanije masilva

MASILVA postoji na tržištu u domenu proizvodnje plutanih zapušača preko 45 godina, istražujući sinergiju između prirode i industrije, posvećeno ideji da postane uzor po pitanju kvaliteta proizvoda, usluga koje pružamo kupcima, tehnološkim inovacijama i brizi prema održivom razvoju. Odlikujući se konstantnim rastom proizvodnje i ljudskih resursa, MASILVA reafirmiše svoje preduzetništvo stupajući hrabro i ozbiljno na polju marketinga po pitanju svojih proizvoda, zapušača od prirodne plute. Obezbedivši kompaniji vodeću poziciju sada a i u budućnosti kroz svoj razvojni plan, najveći izazov trenutno je kako se proširiti na nova tržišta i kako kupcima objasniti da će upotrebom MASILVA proizvoda izvršiti pravi izbor.

Tokom poslednjih 45 godina MASILVA je postao industrijski tehnološki lider u pripremi zapušača za proizvodnju što je prepoznato širom sveta. Primenom naše najmodernije tehnologije testiranja plute pre proizvodnje mi još jednom i ponovo izražavamo našu posvećenost ideji da postanemo vodeći proizvođač u svetu najfinijih plutanih zapušača. Taj potpuno automatski proces kontrole se zasniva na vrhunskoj tehnologiji koja uključuje gasnu fazu spektroskopije, koja se primenjuje kao završna kontrola kod zapušača za premijum vina. Svaki zapušač se proverava jedan-po-jedan da bi se pronašli i najmanji tragovi TCA ako ih ima.

Čepovi bez mirisa na čep (TCA)

MASilva je razvio metod pojedinačnog testiranja zapušača na TCA (1). Ovaj potpuno automatizovani proces zasnovan je na najmodernijoj spektroskopiji zapušača od pune plute za zatvaranje premijum vina. Ispituje se svaki pojedinačni zapušač jedan po jedan da bi se detoktovalo
prisustvo neželjenih materija (2). Tokom prethodnih 45 godina MASilva je postala industrijski lider u procesu čišćenja plute po sopstvenoj patentiranoj tehnologiji koja je prepoznata širom sveta. Primenom ove najsavremenije tehnologije za testiranje ponovo demonstriramo našu posvećenost da budemo vodeći proizvođač najfinijih premijum plutanih zapušača.

Nagrađena tehnolgija

cepovi za vino

Postupak izrade čepova bez TCA

Postupak proverava prisustvo na TCA, sve do doza od 0,5 ng/L. (1) koje se ne mogu inače detektovati. Ovaj proces je razvijen upotrebom gasne faze spektroskopije i predstavlja najbolji metod utvrđivanja prisustva TCA na gotovom, ispranom zapušaču za vino.
Naš proces je ekstremno pouzdan u detekciji TCA; primenjuje se i na isprane i na neoprane zapušače bez ikakve razlike po pitanju nivoa ili pouzdanosti (2). Ovaj proces je rezultat trogodišnjeg ispitivanja i razvoja u saradnji sa pojedinim od najboljih univerziteta u Evropi.

You've just added this product to the cart: