Fizičko-hemijska analiza vina

Fizičko-hemijska analiza vina

U kompleksnosti proizvodnji vina i istoriji dugoj nekoliko hiljada godina,  postoji mnogo faktora koji mogu da rezultiraju time da sav vaš trud bude uzaludan. Tehnologija, znanje i savremena oprema su ovome stali na put pa smo u mogućnosti da kontrolišemo i one procese koji su do sad bili isključivo u rukama same prirode. 

Tradicija podržana pouzdanim laboratorijskim testovima, predstavlja savršen spoj za napredak koji se ne ogleda isključivo u kvalitetu već i u stvaranju vašeg sopstvenog brenda.

Laboratorija za vino - analiza vina

Preko našeg portala, možete vrlo jednostavno, uraditi fizičko-hemijsku analizu svog vina na osnovne parametre koji su bitni za proizvodnju vina, kako bi sačuvali svoje vino od kvarenja i podigli kvalitet na viši nivo. U saradnji sa vodećim laboratorijama za vino u našoj zemlji, omogućili smo vam da na veoma jednostavan način, uradite sledeće parametre u svom vinu:

Cena Kompleta analize

Zašto je analiza vina bitna

Mali uzorci za mnoštvo vrednih informacija


Analiza vina i njegovog kvaliteta daje vam uvid u suštinske stvari koje u perspektivi pomažu da iz godine u godinu beležite sve bolje rezultate, kako u samom kvalitetu vina, tako i u prodaji i poslovanju. Preuzmite potpunu kontrolu nad svakom kapljicom vina ne dozvoljavajući da vam promakne bilo kakva greška u njegovoj proizvodnji.

Analizom korigujte postojeće greške i preventivno delujte na sve ono što nije dobro, kako bi napravili još bolje i kvalitetnije vino.

Kada se radi fizičko-hemijska analiza vina?

Fizičko-hemijsku analizu vina možete da uradite kada god želite. Preporuke i praksa u proizvodnji vina ipak daju neke generalne smernice i one nam govore da je najbolje da je radite u sledećim fazama:

  • Odmah posle završene fermentacije se radi Kompletna Analiza i to na slobodni i ukupni SO2, pH vrednost, ukupne kiseline, alkohol


  • Slobodni i ukupni SO2, koji su u sastavu Osnovne Analize je poželjno proveravati jednom mesečno


  • Pre punjenja vina se radi Kompletna analiza: slobodni i ukupni SO2, pH, Ukupne kiseline, alkohol


  • Ukoliko osetite da Vaše vino ima neki problem se radi Kompletna Analiza

Kako da pošaljem vino na analizu?

Najjednostavniji način da uradite fizičko-hemijsku analizu svog vina!  

Vaše je samo da odaberete koji paket analiza želite, popunite formular i pošaljete nam uzorak. Za nekoliko dana dobijate rezultate na svoj email

formular za analizu ikonica
Odaberite komplet analize

Popunite podatke koji Vam se traže u formularima i na email ćete dobiti uputstvo za slanje i uplatu

ikonica za pošiljku
Pošaljite nam vino

Pošaljite nam uzorak vina brzom poštom. Možete poslati koliko god želite uzoraka

novac ikonica
Izvršite uplatu

Izvršite uplatu na račun koji ste dobili u emailu

email ikona
Rezultati stižu mejlom

Očekujte rezultate koji će vam biti dostavljeni putem mejla u roku od 5 do 7 dana

Ako analiza koja vam je potrebna nije ovde navedena ili imate dodatnih pitanja oko proizvodnje vina u bilo kom njegovom procesu,  kontaktirajte nas direktno i potrudićemo se da vam u najkraćem roku ponudimo rešenje. Za mnoštvo besplatnih saveta posetite i naš sajt Enolog

You've just added this product to the cart: